Napi ajánlott mennyiség 2x1 evőkanállal (elosztva reggel és este).
Bele keverhetjük langyos teába, gyümölcslébe, joghurtba, , smoothie-ba, stb.
A homoktövis rengeteg vitamint, továbbá béta-karotint is tartalmaz. Utóbbit a szervezetünk át tudja alakítani A-vitaminná, aminek következtében pozitív hatással van a szemünkre, a bőrünkre és a nyálkahártyáinkra. Ezen kívül azon növények csoportjába tartozik, melyekben B12 is található. Ez azért nagyon különleges, mert ez az anyagcsere folyamatokban fontos szerepet betöltő vitamin zömében csak állati eredetű élelmiszerekben fedezhető fel. Kiemelkedő koncentrációban, a citrom C-vitamin tartalmánál tízszer nagyobb dózisú aszkorbinsavat tartalmaznak a savanykás gyümölcsök. A homoktövisnek magas az E-vitamin és esszenciális zsírsav tartalma is, ezért a homoktövis termését nemcsak nyersen, ital, vagy gyógyászati készítmény formájában fogyaszthatjuk, hanem remek alkotórésze a kozmetikumoknak is.
Összefoglalva tehát szervezetünkre a következő pozitív hatásokkal van:
- Antioxidánsként késlelteti a sejtöregedési folyamatokat.
- Növeli a szervezet ellenállóképességét, erősíti az immunrendszert.
- Javítja az egészségi állapotot, erősíti a szervezetet, hasznos betegségek idején, legyengült állapotban is.
- Támogatja a máj funkcióit.
- Fokozza az epe kiválasztását.
- Gyulladáscsökkentő.
- Csökkenti a vér koleszterinszintjét.
- Allergiás (pollen) időszakban is remek lehet a szervezet megtámogatására.
- Csökkenti a vércukorszintet.
- Serkenti a gyomorműködést, jótékonyan hat a gyomor- és nyombélfekélyre.
- Olajtartalma támogatja a szívet, a keringési- és érrendszert.
- Diéta esetén hatásos kiegészítő, mert speciális a zsírsavösszetétele, fokozza a zsíranyagcserénket, miközben ellát a szükséges vitaminokkal.
- Sebgyógyító, hámosító hatással bír.
- Jót tesz a bőrnek, regenerálja a berepedezett hámot.
- Visszafordítja a hajhullást.
- Jót tesz a kötőszöveteknek, ezért gyengítheti a narancsbőrt.
Ki is vagyunk Mi: